© Aksaray Portal 2021

Başkan Aktürk: "Başkenti Doğu Kudüs Olan Bir Filistin Devleti Hayata Geçmeli"

AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, İsrail-Hamas çatışmalarına değinerek, "Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin hayata geçmesi gerekmektedir" dedi.

AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk parti binasında İsrail’in 10 Ekim tarihinde savaş ilan etmesiyle birçok sivilin katledilmesine dair basın açıklamasında bulundu.

İsrail'in 10 Ekim 2023 tarihinde ilan ettiği savaşla birlikte Gazze'ye saldırıları sonucunda çocuk, yaşlı, genç, kadın, erkek toplamda 800’ü aşkın kişi canını kaybetti ve yüzlerce kişi yaralandı.

 

"Gazze Halkı Temel Haklarından Mahrum Bırakılmıştır"

Gazze Şeridi'ne yapılan saldırılara değinen AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, "İsrail Gazze'ye uzun yıllardır insan hakları ihlali uyguluyor. Gazze halkı yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış ve yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir. İsrail’in altında Gazze Şeridi'nde yaşayan insanlar temel ihtiyaçların sınırlandırılması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya. Ayrıca Gazze'de ibadethaneler, hastaneler ve okullar acımasızca vurulmaktadır. Bu durum sivil masum insanların hayatlarını tehdit etmektedir. Ateşe benzin dökmenin ve sivil yerleşim yerlerini bombalamanın kimseye faydası yoktur" dedi.

 

"Gazze Halkı Barış ve Adalet İsteğini Sürdürmektedir"

Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılmasının önemli olduğunu söyleyen Aktürk, "Gazze halkının yaşam koşullarının düzeltilmesi için uluslararası topluluğun çabalarını artırması gerekmektedir. Gazze halkı barış ve adalet isteğini, direnişini sürdürmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle uluslararası toplum, İsrail'i Gazze'de yaşayan halkın hayatlarına saygı gösterilmesi ve daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet etmektedir" ifadelerini kullandı.

 

"Başkenti Doğu Kudüs Olan Bir Filistin Devletinin Hayata Geçmesi Gerekmektedir"

Filistin'e haklarının verilmesi gerektiğini söyleyen Aktürk, "1967 yıllarında sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin hayata geçmesi gerekmektedir. Bu konuda maalesef geç kaldığımız her gün bölgemiz çatışma, kan ve gözyaşından kurtulamayacaktır. Sivil yerleşimleri hedef almayı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı vardır. Avrupa uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır. Avrupa savaş değil katliamdır. Sivilleri cezalandırmak kimseye kazandırmaz, masumlar ölmesin daha fazla kan akmasın. Bölgede etkili tüm aktörleri barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Biz var gücümüzle avazımız çıktığı kadar daha adil bir dünyanın mümkün olacağına dair inancımızı tüm meydanlarda söylemeye devam ediyoruz" açıklamasında bulundu. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER