© Aksaray Portal 2021

Balon Turları, Tüm İhtişamıyla Aksaray’ı Gözler Önüne Seriyor

Aksaray’da İş İnsanı Yücel Şimşek’in girişimleriyle balon turları yeniden başladı. Belisırma köyünde başlayan balon turu, Ihlara Vadisi üzerinden geçerek Selime Katedrali’nde tamamlandı.

 Aksaray’ın doğal güzelliklerini gözler önüne seren balon turları, Aksaraylı İş İnsanı Yücel Şimşek’in girişimleriyle yeniden başladı. Belisırma’dan başlayan balon turu, Ihlara Vadisi’ni geçerek Selime Katedrali’nde son buldu.

“Gelen Misafirlerimiz Sıcak Hava Balon Turu Heyecanını Yaşayacak”

Dünyanın en güzel kanyonlarından biri olan Ihlara Vadisi'nde uçmanın keyifli olduğunu belirten Yönetici Yılmaz İlhan, “Bölgeye gelen turistler, duvar gibi dik, derin ve dar vadinin tabanındaki Melendiz Çayı'nın kıyısında, 3,5 ile 7 ve 14 kilometrelik 3 güzergahta trekking yapma imkanı buluyor. Bunun yanı sıra bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerimiz Ihlara Vadisi'ni, kuşbakışı görme imkanı buluyor. İş insanımız sağ olsun güzel bir fiyat açıkladı. 40 avro ödeyen turistler bu keyifli uçuş deneyimleyebilecek. Başta Aksaraylı hemşerilerimiz olmak üzere herkesi Ihlara Vadisi'nde balon turu yapmaya bekliyoruz. Gelen misafirlerimiz sıcak hava balon turu heyecanını anbean yaşayacak” dedi.

“Nevşehir’de de Bindim Ama Burası Daha Sıcak Geldi”

Balon turunu değerlendiren vatandaş Adem Altınsoy, “Şu an Ihlara Vadisi'ndeyiz. Erken geldik buraya. Yaklaşık sabah 5 buçuk sınırlarında geldik. Gerçekten çok keyifli bir alan, güzel bir mekân. Bu ilk deneyimim değil Nevşehir'e de bindim ama burası daha sıcak geldi açıkçası. Kaptanımız çok sıcak, çok ılımlı, ev sahipliği açısından üst seviyede bir ağırlama yaptı bize.

Burayı çok beğendim. Keşif olarak gayet güzel. Diğerlerine kıyasladığım zaman 70 tonunu görebiliyorsunuz ve alan olarak hâkimiyet olarak da çok etkin bir alan olduğunu düşünüyorum. Fiyat olarak da diğer yerlere oranla çok ciddi anlamda bir indirim görüyorum.

Yani gerçekten fiyat farkı var, kesinlikle görmeye değer. Herkesi buraya bekliyorum. Kaptanımıza teşekkür ediyorum. Ihlara Vadisi’nin keyifli olduğunu biliyordum fakat buraya geldiğim zaman gerçekten diğer alanlarla konum ve hakimiyet açısından çok etkin ve etkili olduğunu gördüm. Ayrı bir heyecan kattı benim için” diye konuştu. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER