© Aksaray Portal 2021

Bakan Uraloğlu, “Ufak Detaylar” Dedi! Instagram Açılıyor Mu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’ın açılıp açılmayacağı polemiği sürerken önemli açıklamalarda bulundu. Görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Uraloğlu, “Artık ufak ayrıntılar kaldı onlarda da mutabakata varma gayretindeyiz” dedi.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram platformuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2 Ağustos Cuma gününden bu yana Instagram’a erişim sağlanamıyor. Türkiye’de 55 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan bir platformun ani şekilde kısıtlanması tepkilere sebep olurken, ortaya atılan iddialar da tartışmaları alevlendirdi. 

Platformun açılacağı belirtilse de iddialar Bakanlık tarafından yalanlanırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Meta arasında yapılan görüşmeler sonrasında sosyal medya kullanıcıları da “Instagram açılacak mı?” sorusunun net bir yanıtını almayı umdu. 

Platformun Açılması İçin Artık Birkaç Pürüz Kaldı

Konu hakkında son olarak açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, hiçbir zaman bir yasaklama gayreti içerisinde olmadıklarını, ancak Türkiye’nin kanunları, kuralları ve hassasiyeti olduğunu dile getirerek, karşılıklı görüşmelerde de bu hassasiyeti dile getirdiklerini belirtti. 

Görüşmeler sonucunda aşamalar kaydedildiğini söyleyen Uraloğlu, birkaç ayrıntının kaldığını ve onlarda da anlaşmaya varılması durumunda platformun yeniden erişime açılmasının mümkün olacağını söyledi.

Instagram’ı Daha Önce Açmak İstediler Ancak Olmadı

Bakan Uraloğlu, kurallar ve kanunları uygulamak istediklerini dile getirirken, bu konuyu daha çabuk çözmeyi beklediklerini ancak olmadığını, mutabakata varılması halinde erişim yasağının kaldırılacağını duyurdu.

Başka Yasak Gelecek mi?

Instagram yasağı sonrasında gözler diğer sosyal medya uygulamalarına da çevrildi. Bakan Uraloğlu, diğer platformlar konusunda bir durum olmadığını dile getirerek, Roblox konusunda mahkeme kararı sonucunda böyle bir karar alındığını, Bakanlık olarak böyle bir inisiyatif alma durumunun olmadığını söyledi. Haber: Dilek Eyüboğlu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER