© Aksaray Portal 2021

Bakan Tekin Açıkladı: Okullar Ne Zaman Başlayacak?

Aksaray dahil 81 ilde, okulların ne zaman açılacağı merak ediliyor. Maymun çiçeği virüsü konusunda endişeler devam ederken, yaz tatilinin uzayabileceği konuşuluyordu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların açılacağı tarihi açıkladı. 

 Yeni eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağı merak konusu olurken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların net olarak açılacağı tarihi açıkladı. 

“9 Eylül’de Takvimimiz Başlayacak”

Okulların ne zaman açılacağı konusunda bilgilendirmelerde bulunan Tekin, “MEB ile ilgili mevzularda spekülasyonlar var. Tatil uzadı gibi. 9 Eylül'de okullar açılacak, erteleme gündemde yok. 2 Eylül günü öğretmen arkadaşlarımızın seminerleri başlıyor. 9 Eylül'de takvimimiz başlayacak” ifadelerini kullandı.

“Ara Tatilin Kalkması Gibi Bir Durum Yok”

Ara tatilin kalkıp kalkmayacağı konusuna değinen Tekin, “Ara tatilin kalkması gibi bir durum yok. Uzaktan yürütülen seminerler artık yüz yüze yapılacak” dedi. Yeni müfredata ilişkin de konuşan Bakan Tekin, “Anadolu insanının, bütün Türk milletinin istediği, arzuladığı bir eğitim öğretim modeli ortaya çıkarmış olduk. Bize ait, bize ait olan değerleri çocuklarımıza vermek isteyen ve aynı zamanda da evrensel ilkelerle örtüşen bir model geliştirdik” sözlerini kullandı. Haber: Yakup Türk

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER