© Aksaray Portal 2021

Altının Muhteşem Yükselişi Durdurulamıyor

Yatırımcının Güvenli Limanı Altın, Yıl Sonu Bakın Ne Kadar Olacak?

 

Yatırımcının güvenli limanı olarak görülen altın fiyatları, artış göstermeye devam ediyor. 24 ayar gram altın fiyatı 2 bin 865 liradan işlem görürken, yıl sonunda 3 bini aşması bekleniyor. 

Enflasyona karşı paranın değer kaybetmesinin önüne geçmek için yatırımcılar, genellikle altına rağbet gösteriyor. Son yıllarda savaş, pandemi, ekonomik kriz gibi etkenlerle birlikte yükselen altın fiyatları, yukarı yönlü gidişatını sürdürüyor. 

En çok yatırım olarak tercih edilen altınlardan 24 ayar gram altın şu anda 2 bin 865 liradan işlem görürken, yıl sonunda bu fiyatın 3.000-3.250 lira bandında olması bekleniyor. 

“Altın Fiyatları Her Ay Bir Önceki Aya Göre Yeni Rekor Denemeleri Yapacak”

1995 senesinde beri Aksaray’da kapalı çarşıda kuyumculuk yapan Sarraf Murat Gür, “Altın fiyatları yükselişte. Çünkü her geçen gün bir önceki güne göre yüksek seyretmekte. Merkez bankalarının faizleri aşağı çekme yönündeki politikalarından kaynaklanan altının ons bazındaki yükselmeye dayalı olarak altın fiyatları yükselişte.  Altın bu aydan sonraki süreçlerde her ay bir önceki aya göre yeni rekor denemeleri yapacak” dedi.

“Altın Yükselme Eğiliminde Olduğu İçin Yatırım Yapanın Zararına Olmamıştır”

Altın yatırımcılarına tavsiyelerde bulunan Gür, “Pul dahi olsa altın olarak alsınlar. Çünkü altın her geçen gün yükselmeye devam ettiği için ya da yükselme eğilimi içerisinde olduğu için altına yatırım yapan hiçbir kimsenin eksisine ya da zararını olmamıştır.

Bağladığımız paranın karşılığında eksi değil artı kar etmek amacıyla vatandaşlarımızın altına yatırım yapmalarını tavsiye ederim. İnsanların gelir seviyelerindeki düşmelerden dolayı daha çok altın almak istiyorlar ama daha az paraları var. Ümit ediyorum ki daha çok paraları olur daha çok altın alırlar.

Her şey güzel olsun ki insanlar güzelce her şeyini alabilsin, daha güzel yatırımlar yapabilsinler, daha güzel paralar kazanabilsinler ama dediğim gibi günümüz ekonomik şartları göz önünde bulundurduğumuz zaman tabii ki haliyle  önceden küçük miktarlara araba alabiliyorlardı ama şu anda hepsi hayal olduğu için paralarını çarçur etmemek adına ya da paralarını eksiltmemek adına ya da paralarını biriktirmek adına vatandaşlarımızın altın almasını tavsiye ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. Özel Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER