© Aksaray Portal 2021

Aktürk: “Verdiğimiz Mücadeleyi Bugün De Büyük Bir Kararlılıkla Sürdürüyoruz”

AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, “30 Ağustos Zafer Bayramı” münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, “Verdiğimiz mücadeleyi bugün de büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Aktürk, Türk tarihinin şanlı zaferlerle dolu olduğunu belirterek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk milletinin bayramını kutladı.

 “30 Ağustos Zaferi, Diğer Ulusları Cesaretlendirerek, Mücadele Etmelerini Sağlayan Bir Zafer Olmuştur”

“Tarihi şanlı zaferlerle dolu bir medeniyetin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyen Aktürk, “Eşsiz bir zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, bağımsızlığından, vatan toprağından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan ve her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinde küllerinden yeniden doğan bir milletin destansı mücadelesi tüm dünyaya örnek olmuştur. Tüm imkânsızlıklara rağmen bağımsızlığını, egemenliğini vatanını hiçbir koşulda bırakmayacağını gösteren necip milletimiz bu toprakları bize canlarını feda ederek ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ şuuruyla emanet etmiştir” açıklamasında bulundu. 

“Verdiğimiz Mücadeleyi Bugün de Büyük Bir Kararlılıkla Sürdürüyoruz”

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk ordusu ve bu uğurda mücadele veren tüm isimsiz kahramanlara teşekkür eden Aktürk, “1071’de Sultan Alparslan’ın Anadolu’nun kapılarını açarak “Size öyle bir vatan  aldım ki ebediyen sizin olacaktır” söylemlerinden hareketle bu vatanın ebediyen bizim olması için mücadele verenlerin emanetini korumak, bizi biz yapan ortak değerlerimizi savunmak ve ilelebet muhafaza etmek elbette ki hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır.

Tarihimizden aldığımız ilhamla, ülkemizi çok daha güçlü yarınlara taşımak, millet olarak varlığımızı ilelebet muhafaza etmek ve haklarımızı korumak adına verdiğimiz mücadeleyi bugün de büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Millet olarak sahip olduğumuz tarihi misyonla, birlik ve beraberlik içinde ekonomi, eğitim, sağlık, ulaşım, enerji, üretim ve sanayi gibi tüm alanlarda attığımız adımlarla istikbale yürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu zaferin kazanılmasında pay sahibi olan ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER