© Aksaray Portal 2021

Aksarayspor Sportif Direktörü Ateş: “Finalde, Aksaray’ı Hak Ettiği Lige Taşımak İstiyoruz”

Saha Raporu’nun son bölümüne telefon bağlantısıyla konuk olan Motolux 68 Aksarayspor Sportif Direktörü Yakup Ateş, ilk devreyi en iyi şekilde bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Finalde, Aksaray’ı hak ettiği lige taşımak istiyoruz” dedi.

 Gazeteci ve Spor Yorumcusu Kemal Onur Atalay'ın hazırlayıp sunduğu ve Kanal 68 TV ekranlarında ve tüm sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanan Aksaray’ın en çok izlenen spor programı Saha Raporu, 2024-2025 futbol sezonunun başlamasıyla birlikte yeni yayın döneminde Kanal 68 ekranlarında yeniden yerini aldı. 

Ekranlara gelen son bölümde Saha Raporu’na Motolux 68 Aksarayspor Sportif Direktörü Yakup Ateş, telefon bağlantısı ile katılarak önemli açıklamalarda bulundu. 

“İki Galibiyetin Anlamlı Gelmesi İçin Karaman Maçını Kazanmamız Gerekiyor”

Siyah beyazlı ekip için her haftanın ayrı bir öneme sahip olduğunu ve bu sezon çok güçlü bir takım kurduklarını söyleyen Ateş, “Eksiklerimiz illaki vardır, iki galibiyetle başlamak bizim için moral motivasyon açısından çok önemli ama ayaklarımız yere basacak. Mersin galibiyeti bizi mutlu etti ama yeni bir maça Karaman maçına hazırlık yapacağız, yeni maça motive olacağız çünkü bu iki galibiyetin anlamlı gelmesi için Karaman maçını kazanmamız gerekiyor. İç saha da Mersin de bize deplasman değil, kendi sahamız gibi hissettiren taraftarlarımız stadı tıka basa dolduracaktır. Oyuncularımız üzerine düşeni yapacak üç puan ile yola devam edeceğiz” dedi.

“Bir Stoper İle Anlaştık, Haftaya Açıklayacağız”

Orta saha transferine ihtiyaçlarının olmadığını söyleyen Yakup Ateş, “Bugün Abdurrahman Canlı mevkilerinin en iyi oyuncularından birisi, 1. Lig’de oynamıştır. Doğan Ateş, Atamer Bilgin, Ahmet Çakmak, Behlül Aydın, Efe Niyazi bütün Aksaray kamuoyunun çok beğendiği oyuncularımız. Bu oyuncularımız varken 6-8 transfer yapmak gereksiz bir transfer olacaktır. Şu an transfer gündemimizde taraftarın çok merak ettiği duyumları da olduğu için bir stoper ile anlaştık, prensipte de kulübüyle de anlaştık. Ama biliyorsunuz resmi imzalar atılmadan açıklamak olmaz, inşallah haftaya açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

“Herkes Elini Taşın Altına Koydu, Biz Gövdemizi Koyduk”

Yeni sezonda işlerin kolay olmadığını, hep birlikte bir yükün altına girdiklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Ateş, “Taraftarımız ve kamuoyumuza şunu söylemek istiyorum, şampiyonluk şarkıları söylemek için henüz erken başlamaktansa temkinli olalım. Bu yol engebeli yol, inişler çıkışlar mutlaka olacak. Takımımıza sahip çıkalım, gerek belediye gerek yönetimimiz kaynak yaratmak için gece gündüz çalışıyor. Herkes elini taşın altına koydu, biz gövdemizi koyduk. İnşallah finalde Aksaray’ı hak ettiği lige taşımak istiyoruz. Ayaklarımız sağlam bassın, temkinli olalım, tedbirli olalım, çok çabuk şampiyonluk havasına girmeyelim, mutlu olalım, erken rehavete kapılmayalım” dedi.

“Devre Arasında Şampiyonluğa Gidecek Kadroyu Tamamlayacağız”

Takımın kurulmasının sene başında adım adım planlayarak gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ateş, “Kaleden başladığımız zaman santraforuna kadar, yedek kulübesinden oyuna giren oyunculara baktığımız zaman diğer rakiplerden eksikliğimiz olduğunu düşünmüyorum. Bugün şampiyonluk yolunda favori olarak gösterilen ekonomik olarak ve kadro olarak da Serik Belediyespor iki maçta iki puan aldı. Bu havlu attılar anlamında değil onlar da bu yarış içinde hep olacaktır. Şampiyonluğun tabii garantisi yok ama devreye kadar bu takımla inşallah en iyi yerde bitireceğiz, devre arası bizim için fırsat olacaktır. Çünkü devre arası eksiklerimizi görüp varsa oraya hamleyi yapıp, şampiyonluğa gidecek kadroyu tamamlayacağız. Diğer takımların üçte biri bütçeyle çok iyi kadro kurduğumuzu düşünüyorum. Bu oyuncuların hepsi takımlarında başarılı olmuş, en kötü playoff oynamış oyuncular. O yüzden birlik beraberlik ortamını sağlayabilirsek çok büyük sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Dediğim gibi şampiyonluk için henüz erken” sözlerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER