© Aksaray Portal 2021

Aksaraylılar Kitaba Doyacak: 6. Kitap Günleri Açıldı

Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Kitap Günleri'nin açılış töreni, gerçekleştirildi.

 Fatih Mahallesi'nde bulunan Pazar Pazarı'nda 6. Kitap Günleri açıldı. Mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, stantlardaki kitapların incelenmesiyle sürdü.

"Kitap Sevgisini Yaygınlaştıracağız"

Açılış konuşması gerçekleştiren Vali Kumbuzoğlu, "Mutlaka sizler kitapları çok seviyorsunuz ama bugün bir farkındalık yaratmak adına, sizleri daha çok yazarımız ve daha geniş bir okur kitlesiyle buluşturacağız. Kitap sevgisini daha da yaygınlaştıracağız" ifadelerini kullandı.

"Her Gün Bu Alışkanlığı Kazanmamız Gerekiyor"

Gençlere ve çocuklara verilebilecek en güzel miraslardan birinin kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu vurgulayan Kumbuzoğlu, "Evimizde birçok etkinlik yapıp misafirler ağırlıyoruz. Şimdi size soruyorum, çocuklarımızla baş başa hiç kitap okuyor muyuz? Günde yarım saat, bir saat, haftada bir an bile olsa çocuklarımızla kitap okuyor muyuz? Bu çok önemli bir konu. Hafta sonu fuara 40 bin kişi katıldı. Bu sayının 250 bin ile 300 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Her gün bu alışkanlığı kazanmamız gerekiyor. Kitabı otobüste, durakta, dolmuşta, her yerde okuyacağız" sözlerine yer verdi.

"Aksaray'da Dolu Dolu Dokuz Gün Geçireceğiz"

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise fuarda her yaş grubuna hitap eden birçok etkinlikle dolu dolu bir fuar geçireceklerini belirterek, "6'ncısını gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz ve tüm yaş gruplarımızla Aksaray'da dolu dolu dokuz gün geçireceğiz. 200’e yakın standımızın yanında 40’a yakın etkinlik, 30 yazarımız ve 8 çocuk tiyatromuz olacak" diye konuştu. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER