© Aksaray Portal 2021

Aksaraylılar Instagram Yasağına Tepkili: “Bu Ekonomide İnsanların Oyalandığı Tek Şey Sosyal Medya”

Aksaraylılar, Instagram’a erişim yasağı getirilmesinin doğru bir hamle olmadığını söyleyerek, yetkililerin bir an önce bu yasaktan vazgeçmesini istediklerini söyledi.

 

Türkiye’de Instagram’ın kısıtlanmasının etkileri devam ederken, Anadolu Ekspres Gazetesi ve Ekspo TV olarak vatandaşların düşüncelerini sorduk. Aksaraylılar, bir an evvel uygulanan yasağın kaldırılmasını talep ederken, yapılan bu müdahalenin özgürlüğü kısıtlamak olduğunu düşünüyorlar.

“Bu Ekonomide İnsanların Tek Oyalandığı Şey Sosyal Medyaydı”

İskoçya’dan gelen Leyla isimli bir gurbetçi, insanların sosyal haklarının engellenmesine üzüldüğünü ifade ederek, “Gerek var mıydı? Bence gerek yoktu, çünkü insanların sosyal hakları elinden alınır gibi oldu. Bu ekonomide bu gerginlikte insanların bence tek oyalandığı şey sosyal medyaydı. Keşke olmasaydı umarım en kısa sürede açılır” yorumunda bulundu.

“Bence Gerek Yoktu, VPN Kullanıyorum Zaten Uzun Zamandır”

Instagram platformunun erişime kapatılmasının gereksiz olduğunu söyleyen Ecrin Çınar isimli vatandaş ise “Çok gereksizdi, gerek yoktu. VPN kullanıyorum zaten ben uzun zamandır. O yüzden beni pek etkilemedi ama bazı arkadaşlarım girmiyor o yüzden sıkıntı oldu biraz” derken, Melek Bekmezci de “Ben de arkadaşımla aynı düşünüyorum bende VPN kullanarak giriyorum. Bazı kişiler girmiyor direkt olarak. VPN’in tehlikeli yanları da var” ifadelerini kullandı. 

“Bizim Orada Her Gün Girdiğimiz Instagram Burada Olmuyor”

Platformun engellenmesinin kötü olduğunu belirten Yakup Bektaş ise “Çok kötü, giremiyoruz. Bizim orada her gün girdiğimiz Instagram, burada olmuyor. Aslında fazla etkilemedi çünkü Türkiye’deyiz telefonu çok kullanmıyoruz, çünkü geziyoruz burada gezmeye geldik” dedi.

“Açılması İyi Olur Bizim İçin”

İnsanların Instagram’ı aradığını söyleyen Berat Çavdar, “Bilmiyorum, arıyor insan. Sürekli gir çık yapıyoruz ama olmuyor. Çalıştığımız için zaten akşamları boş oluyorduk onda da arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz. Açılması iyi olur bizim için” yorumunda bulundu.

“Bunun Giderilmesini İstiyoruz Mağduruz”

Arkadaşlarıyla ve ailesiyle Instagram üzerinden iletişim kurduğunu belirten Murat Altınsoy isimli vatandaş da “Şu an kullanamıyoruz. Normalde arkadaşlarımızla iletişimi oradan kuruyorduk, ailemizle görüntülü konuşmalar yapıyorduk. Bunun giderilmesini istiyoruz mağduruz. Açılmasını tabii ki istiyoruz çünkü bazı arkadaşlarımız telefon numarası kullanmıyor oradan iletişime geçiyoruz ama açılırsa tabii ki de iyi olur” değerlendirmesinde bulundu.

“Instagram Kısıtlanıyor ve Bu Çok Kötü Bir Şey”

Ali Demir isimli vatandaş ise, “VPN kullanıyoruz o yüzden sıkıntı yok. Bence bir an önce açılması lazım çünkü herkes herkese Instagram’dan ulaşıyor. Instagram şu anda olmadığı için bu kısıtlanıyor ve bu çok kötü bir şey” yorumunda bulundu.

“Keşke Instagram Yerine TikTok Kapatılsaydı”

Arzu Demir isimli vatandaş “Ben çok gereksiz buldum. Zaten herkes VPN kullanıyor” derken, Neziha Şengül isimli vatandaş da “Instagram kullanıyorum. Keşke Instagram yerine TikTok kapatılsaydı, daha mantıklı olurdu. Instagram o kadar kötü bir uygulama değildi bence, o yüzden kapatılması biraz saçma oldu. Tekrar açılmasını millet bekliyor, ben de bekliyorum. Bir sosyal aktivitenin yarısından çoğu gitti gibi bir şey Instagram’ın kapatılması. Ben çok aktif Instagram kullanıcısı değilim. Genelde WhatsApp kullanıyorum. Saçma oldu kapatılması ama belki de gerekliydi, millet biraz da kendini toparlar belki” yorumunu yaptı. İdris Kaya isimli vatandaş ise Instagram’ı yoğun şekilde kullanmadığını belirterek, “Herkes Instagram kullanıyor hayat durmuş halde. Beni etkilemiyor o kadar aramıyorum ben” dedi. Haber: Kemal Onur Atalay

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER