© Aksaray Portal 2021

Aksaraylı Kıbrıs Gazileri, Harekâtın 50. Yılında Kıbrıs’a Gidiyor 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray İl Başkanı Mustafa Dağ ve beraberindeki Aksaraylı Kıbrıs gazileri, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılında kutlama programına katılmak amacıyla Aksaray’dan Kıbrıs’a hareket edeceklerini duyurdu.

 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yılı kutlama programı kapsamında, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray İl Başkanı Mustafa Dağ ve beraberindeki Aksaraylı Kıbrıs gazileri, Aksaray’dan Kıbrıs’a gidecek. Programa; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve kabine üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda milletvekili katılacak. 

“Denizi Görmedik Savaş Nedir Bilmiyoruz Ama O Anı İçimizde Duruyor”

Hazırlıklarının tamamlandığını belirten Gazi Mustafa Dağ, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Efendim öncelikle iştirak ettiğiniz için siz basın mensuplarını kutluyorum. Ebediyete iftihar eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd eder, hayattaki gazilerimize sağlıklı ömürler dilerim. Mehmetçiğimize ve iç kuvvetleri mensubu polis ve askerlerimize görevlerinde başarılar dilerim. Ben Kıbrıs gazisi olarak bundan 50 yıl önce bugün, yani perşembeyi cumaya bağlayan gece Ankara'dan hareket ettik. Bundan 50 yıl önce otobüslerle Mersin’in Erdimli İlçesine bağlı Alata'ya gittik. Mersin Alata'da 19 Temmuz'da Truva gemisine bindik. Gemi Akdeniz'e açıldı. Anadolu çocuğuyuz yaşımız 20-22 civarlarındaydı. Denizi görmedik savaş nedir bilmiyoruz ama o anı içimizde hâlâ duruyor, bizimle özdeşleşti” dedi.

“20 Temmuz Etkinliğini Kutlamak Üzere Gidiyoruz”

“Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılını Türkiye genelinde 200 Kıbrıs gazisi havadan ve karadan Kıbrıs'a çıkartma yaparak 20 Temmuz etkinliğini kutlamak üzere gidiyoruz” diyen Dağ, “Son olarak tüm şehitlerimize vatan için savaşan bütün gazilere vatan, bayrak, millet, dini, namusu, şerefi için mücadele eden bütün kahramanlara şükranlarımı iletiyorum sağlıklı günler diliyorum” ifadelerinde bulundu. Haber: Sedef Nazlı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER