© Aksaray Portal 2021

Aksaray’ın Yatırımlar Masaya Yatırıldı

Aksaray Valiliğinin düzenlediği proje ve yatırımlarla ilgili değerlendirme toplantısında Vali Hamza Aydoğdu eğitim, sağlık, tarım, sanayi başta olmak  üzere altyapı, ulaşım, enerji, kültür turizm, gençlik spor, sosyal yardımlaşma ile İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ve desteklenen hizmetler ile tüm kamu kurumlarının kendi ilgi alanı içerisinde verdiği hizmetler konusunda bilgilendirmeler yaptı.

Aksaray’ın gelişimi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Vali Aydoğdu “Türkiye’de ilk kez bir ilde 3 ilçeye Organize Sanayi Bölgesi açıldı. Bu ne demek biliyor musunuz? O ilçelerden merkeze olan göçün tersine olması, Eskil, Eşmekaya’daki tarımla uğraşan insanların refah seviyesinin artması, tarımın teknoloji ile buluşması demek. Bunun ne denli önemli olduğunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Dünya artık çok farklı bir yöne gidiyor. Artık en iyi vasıflılarla vasıfsızların iş bulacağı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Bu anlamda Aksaray da bir sinerji oluştu. Bunu kesinlikle iyi bilmemiz gerekiyor. Bir yerde başarı varsa burada kesinlikle bir ekip başarısı vardır. Onun için biz birbirimizi tamamlayan unsurlarız. Bunu beraber devam ettirmemiz gerekiyor. Aksaray her alan da gösterdiği el birliği gönül birliği içerisinde bu şehir için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Birbirimize Destek Vereceğiz”

“Devletin kademelerinde olan herkes samimi olarak görevini en iyi şekilde yapıyor, yapacak” diyen Vali Aydoğdu “Bizim vatandaşımızın bir mağduriyeti varsa çözüm için hep beraber çalışacağız. Bu anlamda her zaman birbirimize destek vereceğiz. Aksaray’da yürüttüğümüz bu çalışmalarda bize her zaman destek veren Aksaray Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz bir şeyi samimi olarak yaparsak Allah onun sonucunu bize gösteriyor.  Güzellikleri hep beraber paylaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantıda Valilik Ar-Ge biriminden Özgür Foto tarafından Aksaray’da yürütülen yatırım ve projeler hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.  Yapılan sunumda 2019-2021 yıllarında Aksaray’da yürütülen projelerle birlikte yapılan yatırımların toplam tutarının 4 milyar 124 milyon 414 bin liraya ulaştığı belirtildi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER