© Aksaray Portal 2021

Aksaray’ın Efsane Belediye Başkanı Memiş Akın Hayatını Kaybetti   

Aksaray’ın efsane başkanı olarak akıllarda yer edinen CHP’li Belediye Başkanı Memiş Akın, son yolcuğuna uğurlandı. 

 Aksaray’da 1984-1994 yılları arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan CHP’li Belediye Başkanı Memiş Akın’dan üzen haber geldi, Akın 76 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Sevenleri Eşliğinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Merhum Memiş Akın’ın cenazesi öğle namazına müteakip Somuncu Baba Külliyesi’nden kaldırıldı. Cenaze törenine Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, MHP İl Başkanı Burhanettin Karataş, CHP Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü ve Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk, CHP teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. Başkan Memiş’in cenaze namazı İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından kıldırılırken, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

“Efsane Başkan” Olarak Adını Aksaray Tarihine Yazdırmayı Başardı 

Aksaray’ın 1989 yılında il olmasının ardından ilk il belediye başkanı olarak tarihe adını yazdıran Başkan Memiş Akın, görev süresi boyunca Aksaray’ın gelişimi için çok önemli projelere imza atmış ve adını “Efsane Başkan” olarak şehrin tarihine yazdırmayı başarmıştı. 

Çok Sayıda İhtiyaç Sahibini Ev Sahibi Yapmıştı 

Uyguladığı imar projeleri sayesinde Aksaray genişlemiş ve vizyonlu çalışmaları sayesinde yeni bulvarlar ve yaşam alanları Aksaray’a kazandırılmıştı. Görev sürecinde günümüzde Yavuz Sultan Selim Mahallesi olarak bilinen mevkide çok sayıda gelir durumu düşük olan vatandaşı ev sahibi yapan Memiş Akın, ihtiyaç sahiplerine kendi evlerini yapması için arazi de vererek sosyal belediyecilik ilkesini tam anlamıyla uygulamıştı. Halk arasında 30 metrelik yol olarak bilinen Mesude Perek Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nı, görev döneminde Aksaray’a kazandırmayı başaran Akın, görevi bırakmasının üzerinden yıllar geçse de Aksaraylıların hafızasından silinmeyen belediye başkanı olarak akıllarda yer etti.

Anadolu Ekspres ailesi olarak merhum Memiş Akın’a Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER