© Aksaray Portal 2021

Aksaray’ın Çocuklarının Yüzünü Güldürecek Çocuk Eğlence Merkezi Açıldı

Aksaray Belediyesi, Aksaraylı çocuklara hizmet verecek ve harika anılar biriktirmesine yardımcı olacak Çocuk Eğlence Merkezi’nin açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdi.  

 Sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok projeyi hayata geçiren Aksaray Belediyesi, Çocuk Eğlence Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da katılım sağladığı açılış; Kur’an tilavetiyle başladı ve ardından saygı duruşunda bulunulması ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sürdü. 

“Aksaray Evren Başkan’la Sosyal Belediyecilik Yaşıyor”

Açılışta konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, “Allah birlik beraberliğimizi çocuklarımızın neşesini hep artırsın diyorum. Evlatlarımızın her birinin iyi insanlarla karşılaşmasını temenni ediyorum. Dualarımız her zaman bu ülkenin evlatları için. Gayretimiz, çabamız, her günümüz bu ülkenin evlatlarının daha güçlü bir Türkiye'ye uyanması için. Aksaray gerçekten Evren Başkan’ın başkanlığında yerel yönetimlerde gerçek anlamda sosyal belediyecilik yaşıyor. Duyduğum bütün konuşmalar buna işaret ediyordu. Gençlerimiz için çocuklarımız için tam anlamıyla işte AK Parti'nin sosyal belediyecilik anlayışı budur diyorum. Kadınların meslek edindirme kursları ve yaşam merkezleri ile, gençlerin kütüphaneler ve meslek edindirme merkezleri ile, çocukların da özellikle manevi olarak da donanım sağlayabilecekleri alanlarla birlikte bu tür aktivite merkezleri ile çok daha güçlü bir şekilde yetişmesine imkan sağlayan belediyecilik sosyal belediyeciliktir. Çocuklarımız ekranlara hapsediliyor ama burada birazcık anneler olarak bizlerin de sorumluluğu var. Çocuklarımızı özellikle 0-3 yaş arası kesinlikle ve kesinlikle ekranda buluşturmamalıyız. Üç yaştan sonra da sınırlı ekran süreleri ile onların zihinlerinin dinç kalmasını sağlamak zorundayız, bu annelerin görevi” dedi.

“Sağlıklı Çocuklar, Sağlıklı Aileler, Sağlıklı Toplum Demek”

Çocukların sağlığı için ekran sürelerine dikkat etmek gerektiğini söyleyen Kaya, “Her anne çocuğunun ekran süresini takip etmek zorunda. Çocuklarımızın daha çok sosyalleşeceği ortamlarda onları akranlarıyla bir araya getirmek zorundayız çünkü akranlarıyla sosyalleşmeyen çocuklar maalesef ekran yoluyla sosyalleşme yoluna gidiyor. Biz çocuklarımızın hem ruh sağlığını hem beden sağlığını düşünüyoruz. Ruh sağlığı için karşılıklı etkileşim, diyalog, sosyalleşme, beden sağlıkları için fiziksel aktiviteler çocuklarımız için olmazsa olmaz. Çocukların özellikle sportif faaliyetlere katılımını desteklemek zorundayız. Bizim de görevimiz onların bu sportif faaliyetlere katılımlarını sağlayabilmek, çocuklarımız buralarda eğlenirken ilişki kurmayı öğrenecekler, sıra beklemeyi öğrenecekler, engelli arkadaşlarına yer vermeyi öncelik vermeyi öğrenecekler. Adeta onlar için eğitimin bir parçası da işte bu sosyal merkezlerimiz olacak. Biz inanıyoruz ki sağlıklı çocuklar, sağlıklı aileler, sağlıklı toplum demek ve güçlü toplum da güçlü bir ülke demek, güçlü bir Türkiye demek.  Evlatlarımızın her birinin iyi insanlarla karşılaşmasını temenni ediyorum” sözlerini kullandı.

“Çocuklarımız, Aileleriyle Buraya Gelecek, Eğlenecek, Zaman Geçirecek”

Çocuk Eğlence Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmekten büyük bir onur duyduklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ise, “Aksaray'da Aksaray belediyeciliği kapsamında yapmış olduğumuz çalışmaların bir parçası, diğer yapmış olduğumuz çalışmalarla beraber değerlendirildiğinde bir bütün olarak bakıldığında son parçası olarak Çocuk Eğlence Merkezi’mizi yaptık diyebiliriz. Allah nasip eder ömür verirse de inşallah bu döneme dair de gençlerimizin ihtiyaçları onların ruhen, fiziken, bedenen ve aklen zihinsel olarak gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmaları da yapmaya da devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz tesisi; bizim yapmış olduğumuz ziyaretler, çocuklarımız ve ailelerimizi dinlediğimizde onlardan aldığımız bilgiler neticesini oluşturduğumuz, kendimize özgü, kendimize ait tasarladığımız bir eğlence merkezi. 2000 metre kapalı alana sahip toplamda da 9000 metrekareye sahip bir alan içerisinde buraya çocuklarımız aileleriyle beraber gelecekler, eğlenecekler, zaman geçirecekler ve buradan mutlu mesut bir şekilde ayrılacaklar” sözlerine yer verdi.

“Çocuklar Üzerine Özel Politika Geliştiren Devlet, Güçlü Bir Devlettir”

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise açıklamasında, “Her birimiz yüreğinin bir köşesinde çocuğuz aslında. Biz hayata çocukların penceresinden bakıyoruz. Onların penceresi ışıklıysa, güzelse biz de ışık saçıyoruz hayatta. Her evde çocuk mutluysa o aile mutludur. Çocuklarımız geleceğimizin teminatı, gerçekten çocuklar üzerinde özel politika geliştiren, onları geleceğe yetiştiren bir devlet, güçlü bir devlet kimliğini taşıyor demektir” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy ve Cengiz Aydoğdu da kısa bir konuşma gerçekleştirerek, tesisin tüm Aksaraylı çocuklar ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Ardından dualar edilerek AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Aksaray Belediyesi Çocuk Eğlence Merkezi’nin açılış kurdelesini protokol mensuplarıyla birlikte kesti.  

Açılış programına AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Cengiz Aydoğdu, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, STK başkanları, davetliler ve çocuklar katılım sağladı. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER