© Aksaray Portal 2021

"Aksaray'ımız, Marmara Depremi İçin Gerekli Hazırlıkları Tamamlamalı"

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yıldönümünde açıklamalarda bulunarak, "Demiryolu yatırımıyla birlikte uluslararası bir sanayi şehri olacak olan Aksaray’ımız, beklenen büyük Marmara Depremi için de gerekli hazırlıklarını tamamlamalı" dedi.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi yıldönümünde önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, beklenen büyük İstanbul depremi öncesinde Aksaray'ın da gerekli önlemleri alması gerektiğini söyledi. 

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Vekil Yaldır, Türkiye'nin bir an önce deprem gerçeğinin farkına varmasını ve yetkililerin önlemlerini buna göre planlı bir şekilde alması gerektiğini söyledi. 

 

Vekil Yaldır Bir An Önce Harekete Geçilmesi Çağrısı Yaptı

Aksaray'ın en az deprem riski taşıyan bölgelerden birinde yer aldığını, planlanan demiryolu ile dünya çapında stratejik bir üretim tesisine dönüşebileceğini belirten Yaldır, beklenen büyük deprem öncesinde sanayi tesislerinin ve çalışanlarının göçünü hızlandırmak için gereken çalışmaların bir an önce yapılmasını ve duyuru yapılmasını talep etti. 

 

"Aksaray'ımız Gerekli Hazırlıklarını Tamamlamalı"

Aksaray'ın önemli bir üretim ili olabileceğini söyleyen Yaldır, "Uzmanların her gün yüksek sesle ifade ettiği beklenen büyük Marmara depreminin yıkıcı etkilerini en aza indirebilmek adına, başta sanayi yatırımlarının Aksaray gibi Türkiye’de deprem riski az olan illere taşınması gibi hayati ve stratejik tedbirlerin bir an önce alınmasını önemle vurguluyoruz. Milyonlarca beyaz ve mavi yakalı, aileleri ile birlikte işleri nedeniyle İstanbul ve çevresinde büyük deprem riski altında endişe içerisinde yaşamaktadırlar. Demiryolu yatırımıyla birlikte uluslararası bir sanayi şehri olacak olan Aksaray’ımız, beklenen büyük Marmara Depremi için de gerekli hazırlıklarını tamamlamalı" dedi.

 

"Aksaray'ımızın Marmara'dan Olası Göç İçin Hazır Olduğu İlan Edilmelidir"

Gerekli olan hazırlıkların bir an önce yapılmasının önemine vurgu yapan Yaldır, "Bunun için yeni Organize Sanayi alanları belirlenip, hem bürokratik prosedürler ve teşvikler, hem de tüm altyapı çalışmaları süratle tamamlanıp Aksaray'ımızın Marmara'dan olası göç için hazır olduğu kamuoyuna ilan edilmelidir" ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER