© Aksaray Portal 2021

Aksaray’daki Tohum Üreticileri Denetlendi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tohum kontrolleri devam ediyor.

 Önemli bir tarım şehri olan Aksaray’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tohum kontrolleri tüm hızıyla devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevliler, Aksaray’daki sertifikalı tohum üreticisi firmalardan numune alarak çalışmalar gerçekleştiriyor.

Sertifikalı Tohumun Yararları

Çeşit saflığının tam olduğu ve yabancı madde bulunmayan sertifikalı tohumlar, yüksek çimlenmeye sahip olduğu için verimlilik oranı da yükselir. Topraktaki nem ve bitki besinlerinden yararlanma oranı daha yüksek olan sertifikalı tohumlar, tekdüze çıkış sağladığı için tarlada dalgalanma yaratmaz ve ürün kaybına sebep olmaz. Bitkilerin tümü aynı dönemde geliştiği için bakımından çapasına, sulamasından ilacına kadar aynı dönemde yapılır ve üretici zamandan ve bütçeden tasarruf edebilir.

Sertifikalı tohumla birlikte elde edilen ürünlerin kalitesi birbirinden yakın olduğu için satışı daha kolay olurken, hastalık sebebiyle bitki kaybı da minimum boyuttadır. Öte yandan sertifikalı tohum alan üreticiler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklendiği için tohumluk miktarına göre destek ödemesi de alır. Haber: Yakup Türk

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER