© Aksaray Portal 2021

AKSARAY’DA OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YEŞİL DÖNÜŞÜM MASAYA YATIRILDI

Aksaray’da otomotiv sektöründeki yeşil dönüşüm adımlarına değinilen önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

 Otomotiv sektöründe sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla Aksaray’da, Ahiler Kalkınma Ajansı, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş birliğiyle; Aksaray Otomobil Sektörü Yeşil Dönüşüm Ekseninden Kümeleme Programı Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın gözlemlendiği toplantı; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, akabinde iklim değişikliğiyle mücadeleye değinildi.

“Sanayimizin Sürdürülebilirliğini Sağlamak Zorundayız”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Küresel ısınma ve çevre kirliliği ile mücadele, dünya genelinde acil bir ihtiyaçtır. Geleceğe daha temiz bir dünya bırakmak ve sanayimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız” ifadelerini kullanarak, resmi kurumlar ve özel sektörün iş birliği içerisinde olmasının önemli olduğuna dikkat çekti.  

“Düzenli Toplantılar Yaparak, İhtiyaçları Belirleyecek ve Gerekli Adımları Atacağız”

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin ise firmaların personellerine yönelik sınırda karbon düzenleme mekanizması ile ilgili eğitimler vermesini sağlayacaklarını belirterek, “Bu eğitimler, firmalarımızın karbon emisyonunu hesaplama, takip etme ve raporlama konusundaki yetkinliğini artıracak. 2025 yılı içerisinde, “Aksaray Otomotiv Sektörü Kümelenmesi Yol Haritası Çalışmasının sonuçlarına dayanarak, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi için gerekli fon başvurularını gerçekleştireceğiz. Ayrıca, Aksaray OSB bünyesinde Aksaray Otomotiv Küme Koordinatörlüğü'nü kurarak bu sürecin sürdürülebilir olmasını sağlayacağız. Son olarak, firmalarımızla düzenli toplantılar yaparak, sektördeki ihtiyaçları belirleyecek ve gerekli adımları atacağız. Unutmayalım ki, iş birliği ve dayanışma, hepimizi daha ileriye taşıyacak ve Aksaray’ı otomotiv sektöründe güçlü bir merkez haline getirecektir” dedi.

“Otomotiv Sektörü, Yeşil Dönüşümde Öncü Olmalıdır”

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol da konuşmasında, dünyada hızla değişen dinamiklerin sürdürülebilirliği zorunlu hale getirdiğinin altını çizerken, “Otomotiv sektörü, yeşil dönüşümde öncü olmalıdır. Bu yeni dönemde, çevre dostu teknolojilere yatırım yaparak daha sürdürülebilir bir yapı oluşturmalıyız” açıklamasını yaptı. Toplantıya Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ve otomotiv sektörü temsilcileri katıldı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER