© Aksaray Portal 2021

Aksaray’da göçmen sayısı 4 ilçenin nufusunu aştı!

18 BİN 569 YABANCI ARAMIZDA!

Aksaray İl Göç İdaresi, kentte yaşayan göçmen sayısının 18 bin 569’a ulaştığını açıkladı. Verilen rakamlara göre kentte yaşayan kayıtlı yabancı uyruklu kişi sayısı; Aksaray’ın yedi ilçesinden 4’ünde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sayısını aştı.

Aksaray İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Servet Yelken kurumunun çalışmalarını anlatan bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda dikkat çeken rakamlar paylaşan Yelken, Aksaray’da yaşayan yabancı uyruklu kişilerle ilgili detaylı bilgileri de paylaşarak yanlış bilinen bilgileri düzeltmek istediklerini dile getirdi.

Toplantıda kent genelinde 18 bin 569 yabancı uyruklu kişi bulunduğu bildirildi. Bu sayılara göre Aksaray’ın 429 bin 69 olan toplam nüfusunun yüzde 4’üne tekabül eden yabancı uyruklu kişi sayısının, aynı zamanda kentteki 4 ilçenin nüfuslarından da fazla olduğu tespit edildi. Kent genelinde; 7 Bin 633 nüfuslu Ağaçören, 10 Bin 677 nüfuslu Güzelyurt, 5 Bin 183 nüfuslu Sarıyahşi ve 11 Bin 630 nüfuslu Sultanhanı’ndaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Aksaraylılardan daha fazla sayıya sahip yabancı uyruklu kişi bulunduğu öğrenildi.

“AFGANLAR GİDERSE TARIM İŞÇİSİ SIKINTISI YAŞANABİLİR”

Kentteki tarım işçilerinin de büyük çoğunluğunu Afgan uyruklu kişilerin oluşturduğunu söyleyen Yelken Afganların Aksaray’dan ayrılması halinde tarım işçisi bulunamayacak hale gelinebileceğine dikkat çekti. Yelken, tarımda çalışan işçilerin yüzde 80’ini Afganların oluşturduğunu belirterek, “Afganistan uyruklu vatandaşlar daha çok tarım ve hayvancılıkta çalışıyor. Afgan uyruklu vatandaşları şu an ülkeden çıkarsak tarım ve hayvancılık sektöründe işçi sıkıntısı yaşanabilir. Çünkü Aksaray genelinde yüzde 80’i tarım ve hayvancılık sektöründe çalışan işçiler Afgan uyrukludur. İlimizde Göç İdaresi İl Müdürlüğü olarak yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlarımıza yönelik birçok alanda bilinçlendirme sosyal ve kültürel eğitimler, programlar ve toplantılar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER