© Aksaray Portal 2021

Aksaray’da Emlak Sektöründe Yaprak Kımıldamıyor: “Parası Olan Faize Yatırıyor”

Aksaray’da emlakçılık yapan Selam Bayraktar, sektöre ilişkin bilgilendirmelerde bulunarak, “İşlerin durgun olmasını şu anda faize bağlıyoruz, parası olan insan faize yatırıyor. Adam 1 milyon yatırıyor 45-50 bin lira faiz alıyor aylık” dedi.

 Geçtiğimiz yıllarda ev fiyatlarının yükselmeye başlamasıyla birlikte ev satışları artmış ve ev almak bir yatırım aracı olarak görülmeye başlanmıştı. Geldiğimiz noktada ise emlakçılar, artık ev almanın yatırım aracı olmaktan çıktığını söylüyor. 

“Faizler Yüksek Olduğu İçin İş Yapmıyor, Kiralık Dahi Gitmiyor Şimdi”

Emlakçı Selam Bayraktar emlak sektörü hakkında bilgiler vererek, sektörün sıkıntıda olduğunu belirtti. Durgunluk yaşandığını belirten Bayraktar, “Bayramdan sonra hiç ticaret olmuyor. Faizler yüksek olduğu için kesinlikle iş yapılmıyor kiralık dahi gitmiyor şimdi. Durumlar bu” dedi.

“İşlerin Durgun Olmasını Faize Bağlıyoruz”

Sektörün durgun olmasının sebeplerine de değinen Bayraktar, “İşlerin durgun olmasını şu anda faize bağlıyoruz, parası olan insan faize yatırıyor. Adam 1 milyon yatırıyor 45-50 bin lira faiz alıyor aylık. Ondan dolayı da yatırım yapmıyor. Kiralar çok pahalandı şimdi.10 bin lira en düşük ev, 15-20 bin lira kira isteyen var. Böyle kiralar gidiyor yani 28 bin lira bile isteyen var” açıklamasını yaptı. 

“İkinci Ele Çok Düştü Millet, Sıfıra Kimsenin Gücü Yetmiyor”

İnsanların artık sıfır ev almadığını söyleyen Bayraktar, “İkinci ele çok düştü millet, sıfıra kimsenin gücü yetmiyor. İkinci el alıyor. 2 milyon lira civarında olan evlere bakıyorlar, öyle dairelere bakıyorlar. Tercihen müşteriler 3+1 alıyordu şimdi 2+1’e düştü. 1+1’ daire satışlarımız da çoğaldı. 800-850 bin liraya geliyor 1+1 alıyorlar” dedi.

“Böyle Devam Ederse Sektör Sıkıntı Çeker” 

Emlakçı Bayraktar sektörün geleceği hakkında yaptığı değerlendirmede de kötü bir tablo çizerek, “Sektör bu gidişle baya sıkıntı çeker. Yalnız faizleri gevşetirlerse emlak sektörü açılır. Bu arada müteahhitler de sıkıntıda onlar da satış yapamıyor. Her şey pahalandı ve yükseldi. Bunun demiri, çimentosu var, her şeyin fiyatı yükseldi. Bir an önce hükümetin faizi gevşetmesi gerekir. Emlak sektörü ve inşaat sektörü ona bağlı. Durum iyi değil bu gidişat iyi değil. Bu Türkiye hepimizin, bu memleket hepimizin” yorumunda bulundu. Haber: Sedef Nazlı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER