© Aksaray Portal 2021

Aksaray’da Cumhuriyetin 100. Yıldönümü Kutlamaları Başlıyor

Aksaray Valiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. yıldönümü kutlamaları programı belli oldu. Kutlamalar 28 Ekim Cumartesi 13.30'da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na çelenk konulmasıyla başlayacak.

Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim Pazar günü, 100 yılını devirmiş olacak. Tüm Türkiye'de yeni yüzyılın heyecanı yaşanırken, Aksaray Valiliği tarafından yapılan kutlama programı da belli oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. yıldönümünün önemine vurgu yapmak için düzenlenecek programlar, 28 Ekim Cumartesi 13.30'da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda çelenk sunumu ile başlayacak. Program, çelenklerin sunulması ile başlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesi ile son bulacak.

 

Cumhuriyet Bayramı 10.00'da Başlıyor

29 Ekim Pazar günü saat 10.00'da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda ise Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başlayacak. Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, 100. yılda 100 metrelik Türk bayrağı ile Aksaray Şehitliğinden tören alanına kadar bayrak yürüyüşü gerçekleştirilecek. Ardından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na bayrak takdim edilecek.

Törenin devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okunacak. Ardından Vali Kumbuzoğlu konuşmasını gerçekleştirecek. Sonrasında ise sırasıyla şiir okunması, Jandarma Komando Birliği gösterileri, zeybek gösterisi, folklor gösterisi, Güzel Sanatlar Lisesi müzik gösterisi yapılacak.  Programın devamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir-kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere ve 2023'te Dünya şampiyonasında ve 2024 Paris Olimpiyat kotası alan Aksaraylı sporculara ödülleri takdim edilecek. Kutlamalar, geçit töreninin yapılmasıyla son bulacak. Haber: Sedef Nazlı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER