© Aksaray Portal 2021

Aksaray, Gaziler Günü’nü Gururla Kutladı

Ulu Camii önünden 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na “Kahramanlar Gurur Yürüyüşü” gerçekleştirilirken, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 Ulu Camii önünden başlayan “Kahramanlar Gurur Yürüyüşü”, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na kadar devam etti.  Daha sonra Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adına Atatürk anıtına çelenk sunuldu. 

“Muhtaç Olduğumuz Kudret, Damarlarımızdaki Asil Kanda Mevcuttur”

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gaziler Derneği Mustafa Dağ yaptı. Türk milletinin gazisi olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Dağ, “Nice zaferler gören bağımsızlığı için vatanı topyekûn koruyan, Trablusgarp’ta, Çanakkale'de, Sarıkamış’ta hatta Galiçya'da kanıyla vatan toprağını süren bir ecdadın torunuyum ben ve torunu olduğum bu milletin gazisi olmakla imtihan ederim.

Yüce Türk milletinin özünden Anadolu’da, Kore’de, Kıbrıs’ta vatanını, bayrağını, milletini canından aziz bilip kahramanca savaşan mazinin zıpkın gibi bugünün hüzünlü ve yazgı Mehmetçikleriyiz. Bizim muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda cesaret ve yiğitlik işte Türk tarihimizde mevcuttur” dedi.

“Şanlı Tarihimizin Zaferleri Hiçbir Zaman Unutulmamalıdır”

Anadolu’nun, üzerinde barınmayı bilmeyen milletlere vatan olmadığını ifade eden Başkan Dağ, “Türk Milleti ise 1000 seneye aşkın bir zamanda güç ve kudretiyle Anadolu’yu kendisine ebedi vatan yapmıştı. Türk’ü Anadolu’dan koparmak asla ve asla söz konusu olamaz. Bunu kimsenin de gücü yetmez.  Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine bu zaferlerin kahramanlarına layık olduğu değer her zaman her yerde verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine olan ilgisinin şanlı tarihimize olan bağımızla aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Bugün huzur içinde yaşıyorsak bunu kahraman gazilerimize borçluyuz” ifadelerini kullandı.  Kutlama programına Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu başka olmak üzere, Belediye Başkanı, Milletvekili Ramazan Kaşlı, emniyet ve ordu mensupları, kahraman gaziler ve davetliler katıldı. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER