© Aksaray Portal 2021

Aksaray Ev Sahipliğinde Teknofest 2023 Roket Yarışması Heyecanı Başladı

Tuz Gölü Aksaray Atış alanında, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Roket Yarışması heyecanı başladı.

Aksaray, gurur veren bir yeni etkinliğe daha imza attı. Tuz Gölü'nde gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Roket Yarışmasının ilk gününde lise kategorisinde yarışmalar gerçekleştirildi. Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer de yarışmayı yakından takip eden isimler arasında yer aldı. Yarışmada kurulan 5 rampadan roket atışları gerçekleştirildi.

 

Takımlar 4 Kategoride Yarışacak

Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, finale kalan ekiplerin roket montajlarını tamamlamalarıyla birlikte yarışmanın başladığını ifade ederken, "Yarışmaya katılan ekipler ilk günden itibaren çok farklı aşamalardan geçerek ve çok çalışarak bugüne geldi. Takımlar lise kategorisi, orta irtifa, yüksek irtifa ve zorlu görev kategorisinde yarışacak. Gençlerimiz de biz de heyecanlıyız. Tüm ekiplerimizi tebrik ediyoruz" açıklamasında bulundu.

 

"Türkiye'nin Geleceği Gençlere Emanet Olacak"

Aksaray'ın Türkiye Yüzyılına yakışan bir organizasyonun ev sahipliğini yaptığını belirten Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Biz de gençler kadar heyecanlıyız. Türkiye’nin geleceği gençlere emanet olacak. Biz de Aksaray Valiliği olarak çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Günün anlamına değinen konuşmaların ardından Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve roket atışları için yarışmaya katılan ekipler geri sayım yaparak atışları başlattı.

ROKETSAN öncülüğünde Avrupa'da ilk, dünyada ise ikinci roket yarışmasına ev sahipliği yapan Aksaray Tuz Gölü'nde, hakemler gözetiminde roket montajları gerçekleştirildi. Fırlatma rampalarına yerleştirilen roketler, güvenlik tedbirlerinin sağlanmasının ardından ateşlendi.

Aksaray Valiliği ile Aksaray Belediyesi'nin yakından takip ettiği yarışmalar da Aksaraylı gençlere umut olurken, düzenlenen operasyonla birlikte Aksaraylı gençler de yarışma alanında misafir olarak yarışmaları yerinden gözlemleyebiliyor. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER