© Aksaray Portal 2021

Aksaray Eğitim Konusunda Hiç Açıcı Değil

Eğitimde 40’lardayız

 Aksaray’ın eğitim sıralamasında arzu edilen noktada olmadığını dile getiren Eğitim Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın, “Bakanlık iki yıldır illerin eğitim seviyesini açıklamıyor ama eğitim konusunda Aksaray hiç açıcı durumda değil” dedi.

Aksaray Sıralaması İstenilen Düzeyde Değil

Aksaray’ın eğitim açısından Türkiye genelinde 40 küsurlu sıralarda olduğuna dikkat çeken Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Murat Günaydın, bunun arzu edilen düzeyde olmadığını kaydederek, “Bakanlık iki yıldır illerin eğitimdeki sıralamasını açıklamıyor ancak Aksaray’ın, Türkiye genelinde 40 küsurlu sıralarda olduğunu tahmin ediyoruz. Sıralamaların bu noktada olması Aksaray gibi eğitim-öğretim açısından fiziki anlamda herhangi bir sıkıntısı olmayan şehre çok uygun bir başarı değil” dedi. Aksaray’ın ilk 15´in 20´nin, içinde olmasını arzu ettiklerini dile getiren Günaydın, yapılacak olan çalışmaların buna endeksli olarak yürütülmesini talep ederek, “Bunun için de herkes veliden, çalışana, sivil topluma; herkes taşın altına elini koymalı” diye konuştu.

Yatırımlar İsabetli Olmalı

Yapılan yatırımların isabetli olması gerektiğine de dikkat çeken Günaydın, doğru yatırımların yapılması ve ülke ekonomisini zayıflatacak hamlelerden kaçınılması gerektiğini belirterek, “Örneğin gidiyorsunuz bir yere, devasa bir bina var ama içinde 50 – 100 öğrenci var. O binanın ısınması, o binanın oraya yapılması, kurumun orada bulunan tesisi milli ekonomi açısından ülkeye çok büyük bir zarar. Dolayısıyla doğru yatırımlar yapılmalı, parayı doğru kullanmamız ve ülkemizin ekonomisini zayıflatacak hamlelerden kaçınmamız lazım. Bu yatırımlar yapılırken bence daha ihtiyaca yönelik olmalı, bu şehrimiz ve ülkemiz adına daha faydalı olacaktır” diye konuştu. Özel Haber: Ziya Koçak

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER