© Aksaray Portal 2021

AKSARAY BELEDİYESİ, ÇEVRECİ PROJELERLE ŞEHRİN GELECEĞİNİ KURTARIYOR

Aksaray Belediyesi, sürdürülebilirliği ön planda tutan projelere imza atarak, tıbbi atık toplama uygulamasıyla şehrin ve dünyanın yarınları için önemli işler gerçekleştiriyor. 

 Aksaray Belediyesi tarafından; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Atık Yönetim Uygulaması yönetmeliği çerçevesinde başlatılan tıbbi atıkların doğru bir şekilde toplanması, taşınması, depolanması ve imhası içeren çalışma, başarılı bir şekilde devam ediyor. 

Günlük 1 Tona Yakın Tıbbi Atık Toplanıyor

Belediye ekipleri, kamu ve özel hastaneler, aile hekimlikleri gibi sağlık hizmeti sunan tesislerden günlük 1 tona yakın tıbbi atık toplayarak bertaraf edilmesini sağlıyor. Tıbbi atıkların bir kısmı enerji üretimine yardımcı olurken, bir kısmı da sterilizasyon ve solidifikasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından doğaya zarar vermeyecek şekilde imha ediliyor. 

“Sürdürülebilir Kalkınmayı Teşvik Etmeyi Sürdüreceğiz”

Aksaray Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar arasında Eczacılar Odası tarafından belirlenen eczanelere Atık İlaç Toplama kutularının bırakılması projesinin de olduğunu belirten Belediye Başkanı Dinçer, tıbbi atıkların çevre kirliliğinde önemli bir etken olduğunu söyleyerek, “Ekolojik dengenin korunması için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından tıbbi atık yönetmeliği hazırlandı. Yönetmeliğe göre belediyemiz, şehir genelinde sağlık tesislerinden tıbbi atık toplamaya yetkili kurum olarak atıkları güvenli bir şekilde toplayarak depolama ve ardından bertarafını gerçekleştiriyor. Her ay ortalama 30 ton tıbbi atık işleme tabi tutularak çevre ve insan sağlığına verdiği riski ortadan kaldırarak imha ediliyor. Geleceğe temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için çevreyi koruma politikalarını etkin bir şekilde yürüterek sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmeyi sürdüreceğiz” dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER