© Aksaray Portal 2021

Aksaray Bayramda Sokağa Çıkamayacak

<p>Koronavirus salgını nedeniyle Ramazan boyunca alınan pek &ccedil;ok tedbire ek olarak Bayram i&ccedil;in yeni tedbirler alındı.</p>

Bu Tarihlere Dikkat

Aksaray Valiliğinde yapılan açıklamada “Devletimiz tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması başta olmak üzere tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarımızla paylaşmaktadır. Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi için ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür” denildi.

81 ilde 22 Mayıs 2020 saat 24.00 ile 26 Mayıs 2020 saat 24.00 arasında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili alınan kararların bildirildiği açıklamada kısıtlamanın günlük hayata etkisinin en aza düşürülmesi için alınan tedbirler aktarıldı.

Cumartesiye Kadar Marketler Açık

Valilikten yapılan açıklamada Aksaray’da 21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçilerin gece 23.00’e kadar açık olacağı, kısıtlamanın olduğu 23.05.2020 Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet izni verildiği bildirildi.

Ayrıca aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilmelerine karar verildiği ifade edildi.

Bayrama Kadar Berberler Gece Yarısında Açık

Valilikten yapılan bir diğer açıklamada ise berber, kuaför, güzellik merkezi gibi iş yerlerinde çalışma saatleri 20-21-22 Mayıs tarihleri için sabah 09.00 gece 24.00 olarak belirlendi. Bayram öncesi kuaför ve berber hizmeti ihtiyacı duyan vatandaşların hizmet alabilmesi için saatlerde yapılan değişikliklere ek olarak İzin verilmeyen (ustura ile traş, cilt bakımı, makyaj, ense fırçası vb.) uygulamalara dikkat edilmesi konusunda vatandaşlar uyarıldı. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER