© Aksaray Portal 2021

Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu’nda Skandal İddialar!

Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu Müdür Yardımcısı A.K. hakkında çıkan iddialar, “Yetkililer nerede?” sorusunun sorulmasına neden oldu.

 Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu’nda yaşandığı iddia edilen olaylar ağızları açık bıraktı. İddialara göre, Aksaray’da ünlü bir tatlıcının sahibi F.T.’nin 8. sınıfa giden oğlu H.H.T’nin, 2023 Ekim ayında yalnızca 3 gün okula gelmesine ve yazılı kağıtları da bulunmamasına rağmen, derslerden başarıyla geçti. 

Müdür Yardımcısının Sisteme Girip Notları Değiştirdiği Söyleniyor

Yine bir diğer vahim iddiaya göre, 15 Temmuz Ortaokulu Müdür Yardımcısı A.K’nin öğrencilerin notlarının girildiği sisteme erişim sağladığı ve okula gelmeyen öğrenciye Fen Bilgisi, Türkçe, Matematik, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi gibi derslerden 100 tam puan verdiği öne sürüldü. Müdür Yardımcısı A.K.’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında görevden alındığı ve sonrasında göreve geri döndüğü de iddia edildi. 

Okula Gelmeyen Öğrenciye Kıyak mı Geçiliyor?

Yaşanan bu “skandal” niteliğindeki olayın ortaya çıkışı ise iddia edilene göre çok daha vahim. Öne sürülene göre Müdür Yardımcısı A.K., WhatsApp grubunda öğretmenlere, “Şu öğrencilere puan vereceğiz, şunlara vermeyeceğiz” minvalinde mesajlar gönderdi. Ek ders dağılımını A.K.’nin yapması sebebiyle öğretmenler, illegal şekilde gerçekleşen bu olay karşısında sessiz kaldı. Ancak olay, İnkılap Tarihi Öğretmeni G.S.Ö.’nün Müdür Yardımcısı A.K.’ye, “Siz benim adıma sisteme girip nasıl öğrenciye 100 verirsiniz?” diye tepki göstermesiyle gün yüzüne çıktı. Öğretmen G.S.Ö., “İkinci dönem bu öğrenci okula gelecek, kendisine sınav yapacağım” dedi. Bunun üzerine yine iddia edilene göre, G.S.Ö. adlı İnkılap Tarihi öğretmeni sınıfından alınarak başka bir sınıfa verildi. Bu gelişme üzerine öğretmen G.S.Ö. de şikayetçi oldu.

10 Öğretmene Kınama Cezası Verildi

İddialara göre, Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak müfettiş görevlendirmesi yaptı ve yapılan inceleme sonucunda 15 Temmuz Ortaokul Müdür Yardımcısı A.K.’nin kendi T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yaparak H.H.T’ye puanlar verdiği tespit edildi. Olayların gün yüzüne çıkması sonucunda Müdür Yardımcısı A.K. de dahil olmak üzere 10 öğretmene kınama cezası verildi.

Cesur Öğrenciler Harekete Geçti

Müdür Yardımcısı A.K., iddialara göre G.S.Ö.’nün sınıfına giderek öğrencileri tehdit etti ve öğretmenin aleyhine bir dilekçe yazdırarak işleme koydu. Ancak öğrenciler daha sonra okulun rehberlik öğretmenine giderek, sınıf öğretmenlerinin nerede olduğunu sordu. İddialara göre rehber öğretmeni ise öğrencilerin şikayeti üzerine sınıfının değiştirildiği bilgisini verince, cesur öğrenciler de tehdit edildiklerini açıklayarak, öğretmenlerini suçlamak istemediklerini, öğretmenlerini sevdiklerini ve sınıflarına geri verilmesini talep ettiklerini belirten bir dilekçe yazdı. 

Okula Gazeteci Çağırıp, Öğretmene İftira Attığı Öne Sürüldü

Rehber öğretmeni ve sınıftaki öğrencilerin dilekçesiyle birlikte olay tutanak altına alındı. Öte yandan vahim olan bir diğer iddia ise Müdür Yardımcısı A.K., Haziran ayında okullar kapandıktan sonra bir veli ve öğrenciyi okula çağırarak, G.S.Ö. hakkında sert açıklamalar yaptı. Sonrasında konu hakkında da bir gazeteciye açıklamalarda bulunan A.K., iddialara göre öğretmenin dinsiz olduğunu, derslerde de öğrencileri dinden soğutacak açıklamalar yaptığını söyleyerek davet ettiği basın mensubuna da yanıltıcı bilgiler verdi. 

“Hesaplar İncelenirse Başım Belaya Girer” Dediği İddia Edildi

Yaşandığı iddia edilen skandal iddialar burada da bitmedi. F.T.’nin Aksaray’da ünlü bir tatlı firmasının sahibi olduğu bilinirken, kendisinin okula yüklü bağışlar yaptığı ve bu bağışların Okul Müdür Yardımcısı A.K.’nin banka hesabına gittiği iddia edildi. Aynı zamanda F.T.’nin tatlı imalathanesinde FETÖ’den atılan öğretmenlerin çalıştığı da iddia edildi. 

İddialara göre A.K., “Hesaplar incelenirse başım belaya girer” dedi. Öte yandan A.K.’nin eski Eğitim Bir-Sen Başkanı M.G. ile gizli ortak olduğu da iddia edildi. 15 Temmuz Ortaokulu’ndaki Eğitim Bir-Sen Sendika Temsilcisi D.D.’nin eşi K.D.’nin, öğretmenler aracılığıyla özel eğitim kurumuna da öğrenci gönderdiği öne sürüldü.

Müdür Yardımcısı A.K. maaş katı cezası alırken, hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Öğretmen G.S.Ö.’nün ise okuldan uzaklaştırma cezasıyla karşı karşıya olduğu iddia edildi.

“Müdür Yardımcısı A.K.’nin Banka Hesapları Kontrol Edildi mi?”

Ortaya atılan bu iddialar ışığında Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarına sesleniyoruz. İddialara konu olan okulda kaç öğretmen ve idareci ceza aldı? Müdür Yardımcısı A.K.’nin eski Eğitim Bir-Sen Başkanı M.G. ve tatlı firması sahibi F.T. ile olan ilişkisi nedir? Okul Müdür Yardımcısının banka hesapları kontrol edildi mi? Okul Aile Birliği banka hesabından, Okul Müdür Yardımcısı A.K.’nin hesabına ne kadar para transfer edildi? Okul Aile Birliğine bağış adı altında gelen paraların akıbeti ne oldu? Aksaray kamuoyu, bu soruların yanıtlarını merakla bekliyor. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER