© Aksaray Portal 2021

“Akıllı Trafik Uygulaması İle Daha Düzenli Hale Gelecek”

Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda asfalt yenileme çalışmaları tamamlanırken, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kavşağın akıllı sinyalizasyonla daha düzenli olacağını söyledi. 

 Aksaray’ın işlek noktalarından Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda asfalt yenileme çalışmalarında sona gelindi. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kavşağın akıllı sinyalizasyon sistemi ile donatılarak trafiğin daha düzenli hale geleceğini açıkladı. Ayrıca kavşakta peyzaj düzenlemeleri ile kavşak bağlantılı güzergahlarda orta refüj ve kaldırım çalışmalarının yapılacağını da belirtti. 

Aksaray Belediyesi tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının ardından asfalt serimi yapılan Toptancılar Sitesi Kavşağı, yeniden trafiğe açılırken, kavşakta yapılacak akıllı kavşak uygulaması, trafik akışını daha güvenli ve düzenli hale getirecek.

“Aksaray’ın Altyapısını Güçlendirmek İçin Yoğun Şekilde Çalışıyoruz”

Başkan Dinçer, yapılan çalışmanın ilk etabının tamamlandığını ve kentin dört bir yanında çalışmalara devam ettiklerini vurgulayarak, “Kent merkezindeki yol yapım projelerimizle vatandaşlarımıza daha güvenli ve konforlu yollar sunuyoruz. Aksaray’ın ulaşım altyapısını güçlendirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Aksaray’ın Dört Bir Yanını Rahat ve Konforlu Ulaşımla Buluşturmak İçin Çalışıyoruz”

Kentin birçok noktasında çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Başkan Dinçer, “Aksaray’ın dört bir yanını rahat ve konforlu ulaşımla buluşturmak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalarda önce altyapı yeniliyor daha sonra üst yapıya geçiyoruz” dedi.

“Trafik Akışını Rahatlatacak Düzenlemeler Yapıldı”

Belediyenin hizmet binasının da ilgili bölgede inşa edildiğini hatırlatan Dinçer, “Önümüzdeki süreçte bu kavşakta trafik yükünün daha da artacağını öngörüyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar, gelecekte yaşanabilecek trafik karmaşasını önlemeyi amaçlıyor. Fen İşleri ve Su Kanalizasyon ile Ulaşım Hizmetleri birimimiz bu projede koordineli bir şekilde çalıştı. Kavşak çıkış noktaları ve dönüşler, tamamen akıllı kavşak uygulamasına göre yeniden düzenlendi. Ayrıca, kavşak ile bağlantılı tüm yol güzergahlarında trafik akışını rahatlatacak düzenlemeler yapıldı” açıklamasını yaptı. Haber Bülteni

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER