© Aksaray Portal 2021

Ağır Tonajlı Araçların İhlallerine Ve Yarattığı Tehlikeye Kim Dur Diyecek?

Aksaray-Konya karayolunda, yasal sınırın üzerinde yükle yola çıkan ağır tonajlı araçlar, yetersiz denetim nedeniyle trafiği riske atarken, yollara da zarar veriyor. 

 

Aksaray-Konya karayolunda, ağır tonajlı araçların trafik kurallarını hiçe sayarak tonaj kurallarını ihlal ettiği ve jandarma tarafından sıkı denetim yapılmadığı ihbarı üzerine, Anadolu Ekspres Gazetesi olarak bölgede araştırma gerçekleştirdik.

21 Ton Sınırı Geçip 40 Ton Yüklediler

Ağır tonajlı araçların karayolları yönetmeliğine göre 21 ton yük taşıması gereken bir aracın 40 ton üzerinde yükleme yaptığı tespit edilirken, yükleme sonrasında kasalarının üzerine çadır çekmeden yola çıktığı görüldü.

Denetim Noktalarından Rahatlıkla Geçti

Yasal sınırın üzerinde yük yüklenmesi sebebiyle 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulurken, 40 tonluk aracın geçiş güzergahında bulunan Eşmekaya beldesi ve Sultanhanı ilçesindeki jandarma kontrol noktalarında bahse konu araca herhangi bir işlem gerçekleştirilmedi. Öte yandan yalnızca bahse konu araç değil aynı zamanda diğer malzeme yüklü araçlar da herhangi bir denetimden geçirilmedi.

“Jandarma Kontrolü Kaldırınca Yollarına Devam Ediyorlar”

Normal şartlarda jandarma ekipleri tarafından durdurularak kantara sokulması gereken araçların yeterli şekilde denetlenmediği ve bu araçların yolların durumuna da zarar verdiğini ifade eden çevredeki vatandaşlar, “Bu araçlar kontrol edilmiyor. Bir şekilde kontrolden kaçıyorlar.

Jandarma kontrolü olduğunu bildiklerinde bir yere çekip bekliyorlar araçları. Jandarma kontrolü kaldırınca yollarına devam ediyorlar” ifadelerini kullanarak, yollarda çatlama ve çökme yaşandığını, öte yandan yük bulunan araçların çadırsız bir şekilde taşıma yaptığından dolayı trafiğin tehlikeye girdiğini belirterek tepki gösterdi.

“Bu Araçlara Kim Dur Diyecek?”

Trafikte vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak yasal sınırı aşacak şekilde yük taşıyan araçlar, öte yandan tüm vatandaşların vergisi kullanılarak yapılan yolların da bozulmasına neden oluyor. Yolları kullanan ve tehlike altında seyahat eden vatandaşlar ise “Bu araçlara kim dur diyecek?” çağrısında bulunarak, yetkililerin denetimleri sıklaştırmasını talep etti. Özel Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER