© Aksaray Portal 2021

AFAD Büyük Tehlikeye Karşı Uyardı: “Ölüme Yüzmeyin”

Sıcak havalarda serinlemek için su kanalları ve göletlerde yüzmeye karşı, Aksaray AFAD Aksaray İl Müdürlüğü uyarılarda bulundu. 

 Yaz aylarının gelmesiyle birlikte serinlemek amacıyla su kanalları ve göletlerde yüzme eğilimi artıyor. Yetkililer, su kanalları ve göletlerde boğulma tehlikesine karşı vatandaşları bilinçli hareket etmeye ve kendilerinin ile sevdiklerinin can güvenliğini tehlikeye atmaktan kaçınmaya çağırıyor. 

“Yüzme Bilinse Bile Kesinlikle Tatlı Suya Girmeyiniz”

Bu amaçla AFAD Aksaray İl Müdürlüğü vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu. AFAD İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ölüme yüzmeyin” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, “Tatlı suyun kaldırma kuvveti azdır. Tatlı su yüzücüyü yorar. Dip çekimi fazladır. İlimiz sularında dip yapısı risklidir (Ağ, ağaç, cam vb.). Akıntı fazladır, boğulma riski yüksektir. Yüzme bilinse bile kesinlikle tatlı suya girmeyiniz” denildi. Su yüzeyinde bir kişiye rastlanması durumunda neler yapılması gerektiği de açıklanırken, “Su üstünde birini gördüğünüzde ise ile direkt temasta bulunmayın. Halat, ip uzun ağaç, dal parçası, kemer uzatarak kıyıya çekin. Boğulan şahsı kıyıya çıkardığınız zaman yüzüstü pozisyonu vererek, ağzından suyun çıkmasını sağlayın. 112 Acil Çağrı Merkezini arayın” ifadelerine yer verildi. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER