© Aksaray Portal 2021

Adrenalin Dolu Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Kazananları Belli Oldu

35 ülkeden 130 sporcunun gökyüzünde şahane görüntüler oluşturduğu Yamaç Paraşütü Dünya Kupası sona erdi.

Yarışmayı erkeklerde Birleşik Krallık'tan Stan Radzikowski, genel klasmanda birinci olarak tamamladı. 

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Aksaray’da düzenlenen ve gökyüzünde unutulmaz anların yaşandığı Yamaç Paraşütü Dünya Kupası sona erdi. Hasan Dağı'nda 35 ülkeden 130 sporcu birbirinden heyecan verici atlayışlar gerçekleştirdi.

 

Genel Klasmanda Birincilik Birleşik Krallık'ın Oldu 

Şampiyonadan pay almak isteyen ismini tarihe yazdırmayı hedefleyen yarışmacılar, kıran kırana bir mücadele verirken dereceye girenler de belirlendi. Tüm yarışmacıların yarıştığı genel klasmanda birincilik Birleşik Krallık’tan Stan Radzikowski'nin oldu.

 

Kadınlarda Birincilik ABD'ye Gitti 

Kadın pilotlar klasmanında ABD’li Alexia Fischer, muhteşem uçuşlarıyla birinciliği, ABD’den Jenny O’neil ikinciliği, İtalyan Silvia Buzzı Ferraris ise üçüncülüğü alarak yarışmayı tamamladı. 

Kulüpler Kategorisinde Birincilik Jack Jones Kulübü'nün Oldu 

Kulüpler kategorisinde de Hasan Dağı büyük bir heyecana ev sahipliği yaptı. Jack Jones Kulübü, performansıyla birinci olurken, hemen peşinden Nearbirds Kulübü ikinci, Chinese Taipei Gliding Kulübü de üçüncü oldu. 

Yarışma sonrasında yapılan kupa töreninde Aksaray Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat, konuşma yaparak, Aksaray'ın bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğini belirtti. Gökyüzünün bu yarışmayla renklendiğini belirten Canpolat, dereceye giren sporcuları da tebrik etti. 

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Asbaşkanı Abdullah Kahraman da yarışmaya katılanlara tebriklerini iletirken, Türkiye'nin havacılık sporları alanında önemli bir görev üstlendiğinin altını çizdi. Haber: Sedef Nazlı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER