© Aksaray Portal 2021

"8 Aylık Süreç İçinde 5300 Vatandaşımızın İstihdamlarını Sağladık"

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mahmut Akkuş, Aksaray'ın istihdam konusunda iyi iller arasında yer aldığını ifade ederek, "Bu yılın 8 aylık süreci içerisinde 5300 vatandaşımızın istihdamlarını sağladık" dedi.

Aksaray son 8 ayda 5 bin 300 kişilik istihdam ile TR 71 bölgesinde en çok istihdam sağlayan iller arasında yer alıyor. İŞKUR İL Müdürü Akkuş da istihdam ve Aksaray'ın gelişimi konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 

Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere ilçelerde yeni açılacak Organize Sanayi bölgeleri ile birlikte istihdam sayısının artacağını söyleyen İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, "Aksaray dışarıdan istihdam konusunda göç alan iller arasında hızla gelişmekte. Valimiz ve milletvekillerimizin yoğun çalışmaları ve katkıları ile 3 ilçemizde yoğun bir şekilde devam eden organize Sanayi çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Aksaray istihdam konusunda birçok önemli ili geride bırakacak" dedi.

 

"Aksaray Önümüzdeki Yıllarda Bölgenin En Çok Üretken İli Konumuna İlerlemekte"

Akkuş, "Aktif olan organize sanayi bölgemizde dahil olmak üzere Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy ilçelerindeki Organize Sanayi bölgemiz başta olmak üzere, Seracılık Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte iş ve istihdam konusunda Aksaray önümüzdeki yıllarda bölgenin en çok üretken ve istihdam sağlayan ili konumuna hızlı adımlarla ilerlemekte" açıklamasında bulundu.

"Aksaray Tercih Edilen İller Arasında Yer Almakta"

"Son yıllarda Aksaray'a birçok ilden iş ve istihdam konusunda artan taleplerin olduğunu görmekteyiz" diyen İl Müdürü Akkuş, "Aksaray'ın bir yatırım cazibesi merkezine dönüştürülmesinde Sayın Valimiz ile birlikte milletvekillerimiz ve Ticaret Odasının yoğun katkıları ile Aksaray tercih edilen iller arasında yer almakta. Bu durum yatırımcıyı ve peşinde istihdamı da getirmektedir" ifadelerini kullandı.

 

"8 Aylık Süreç İçinde 5300 Vatandaşımızın İstihdamlarını Sağladık"

İŞKUR'un saha çalışmaları ile birlikte işveren ve iş arayanlar arasında sağlam bir köprü olduğunu belirten Akkuş, "Bu yılın 8 aylık süreci içerisinde 5300 vatandaşımızın istihdamlarını sağladık. Bilindiği üzere noter üzerinden yapılan çekilişlerle kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilen vatandaşlarımızla birlikte işveren ile iş arayanlar arasındaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmekte. Aksaray iş ve istihdam konusunda hızlı yükselişini emin adımlarla sürdürmektedir "açıklamasında bulundu. Haber: Dilek Eyüboğlu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER