© Aksaray Portal 2021

68 Gençlik Taraftar Grubu Tribün Lideri Kaya: "Oyun Sistemi Değişmeli, Oyuncular Kendine Gelmeli"

68 Gençlik Taraftar Grubu Tribün Lideri Ahmet Kaya, Isparta 32 maçının ardından açıklamalarda bulunarak, "Oyun sisteminin değişmesi ve bazı futbolcuların kendine gelip kendisine ve Aksaray'a yakışır oyun sergilemelerini istiyoruz" dedi.

68 Gençlik Taraftar Grubu Tribün Lideri Ahmet Kaya, Isparta 32 maçının ardından açıklamalarda bulunarak, "Oyun sisteminin değişmesi ve bazı futbolcuların kendine gelip kendisine ve Aksaray'a yakışır oyun sergilemelerini istiyoruz" dedi.

TFF 2. Lig mücadelesi veren Motolux 68 Aksaray Belediyespor, Isparta 32'yi kendi sahasında ağırladı. Teknik Direktör Önder Karaveli, galibiyet alacakları maçın bu maç olabileceğini ifade ederken, siyah beyazlı ekip kendi sahasında 3 puanı rakibine kaptırdı. 

68 Gençlik Taraftar Grubu Tribün Lideri Ahmet Kaya, İç Anadolu'nun 2. ligi kaldıramadığını ifade ederek, İç Anadolu'da bu sıkıntının yaşanmasının en büyük sebebinin futbol şehirleri olamamasından kaynaklandığını söyledi. 

 

"Belediyenin Desteğini Çektiği Takımların Alt Liglere Düşmesi Kaçınılmaz"

Kaya, "Sırtını belediyeye yaslayanlar ve şehirde birkaç kişinin 1 sezonluk yaptığı başkanlıklarla başarıya ulaştıktan sonra ellerini çekmesinden ötürü bu sonuçlar kaçınılmaz oluyor. Genel olarak bakıldığında her sene belediyenin belirli desteği ve şehirdeki iş adamlarından toplanan paralarla bütçe oluşturup takımlar kurulmaktadır. Belediyenin desteğini çektiği takımların alt liglere düşmesi kaçınılmaz olmaktadır" dedi.

 

"Ne Kanatlarda Ne Gol Bölgelerinde Etki Sağlayamıyoruz"

Aksarayspor'un 6-7 senedir şampiyonluk potasında olduğunu vurgulayan Kaya, "Her sene maddi olarak çok yüklenilmiştir. Bu durumda belediye ve şehrin iş damarında yorgunluk belirtileri göze batmıştır. 20 yıl aradan sonra çıktığımız 2. ligde mütevazi bir kadro kurup ligi tanıyalım dedik. Bu sezon oynanan maçlarda 1 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet aldık. Takım 3 gol atarken 4 gol yedik. İzlediğimiz maçlarda takım tempolu, orta sahada mücadele var lakin ne kanatlarda ne gol bölgelerinde etki sağlayamıyoruz. Yakaladığımız pozisyonları gole çeviremiyoruz kaleyi bulan şutlar direkte patlıyor. Futbol şansımız yanımızda değil yani" ifadelerini kullandı.

 

"Oyun Sisteminin Değişmesini ve Futbolcuların Kendisine Gelmesini İstiyoruz"

Futbol kanat bindirmeleri olmadan pozisyona girilemeyeceğini söyleyen Kaya, "Kontra atağa kalkamıyoruz. Sağ sol beklerimiz ve kanat oyuncularımız yeterli bindirmeleri yapmadığı için beraberliğe razı oyun sergilemekteyiz. Rakip takım 2 defa geldi golü buldu. Rakip çekildikten sonra bizim ataklarımız başladı. Uzun lafın kısası hocam bu futbol anlayışı zor günlerin bizi beklediğini habercisidir. Bu takıma gönül verenler olarak oyun sisteminin değişmesi ve bazı futbolcuların kendine gelip kendisine ve Aksaray'a yakışır oyun sergilemelerini istiyoruz" çağrısında bulundu. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER