© Aksaray Portal 2021

5 Firari Şahıs, Jandarma Denetimde Yakayı Ele Verdi

İl Jandarma Komutanlığı, denetimler sırasında, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Hırsızlık, Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Bulundurmak ve Silahlı Tehdit suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 firari şahsı yakaladı.

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, yasadışı faaliyeti olan kişi veya kişileri tespit etmek, suç ve suçlu bağlantılarını ortaya çıkarmak ve faillerinin yakalanarak adlî mercilere teslim edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalara devam ediyor.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahası içerisinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yol kontrolü ve devriye faaliyetinde bulundu.

 

Firari şahıslar Denetimlerde Yakalandı

Denetimler sırasında "Hırsızlık ve Hakaret" suçlarından aranan ve hakkında 6 yıl 2 ay 18 gün hapis cezası bulunan bir şahıs, “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan aranan ve hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilen bir şahıs, “Hırsızlık” suçundan aranan ve hakkında 4 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilen bir şahıs, “Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Bulundurmak” suçundan aranan ve hakkında 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilen bir şahıs, “Silahlı Tehdit” suçundan aranan ve hakkında 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilen bir şahıs olmak üzere toplam 5 şahıs yakalanarak, tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, ilimize asayiş ortamının sağlanması amacı ile titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edilecektir" denildi. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER