© Aksaray Portal 2021

3.Bağ Bozumu Ve Pekmez Festivali, Coşkuyla Gerçekleşti

Bağcılığın tanıtılması ve üreticilerin desteklenmesi amacıyla Aksaray Belediyesi organizasyonunda 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali yapıldı. Karkın köyünde yapılan festival mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlarken, Hasan Dağı eteklerindeki 13 köyün bağlarından getirilen üzümler ve yöresel ürünler festivalde kendisine yer buldu.

 "Aksaray'ın Ürün Bolluğunu Hemşehrilerimin Yüreğinde Görüyorum"

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalde konuşma yapan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Ben Karadenizliyim. Bizim çayımız, fındığımız ve mısırımız var. Karadenizliler bu ürünlerle eğleniyor, büyüyor ve anılar biriktiriyor. Aksaray'ın üçlüsü değil beşlisi hatta onlusu var. Arpa, buğday, çekirdek, yonca, pekmez, üzüm yani her şeyi var. Bu ürünlerimizle gurur duyuyoruz. Bu ürün bolluğunu hemşehrilerimin yüreğinde görüyorum. Hepiniz çok heyecanlı ve mutlu görünüyorsunuz. İçinizdeki bu heyecanı asla ve asla bırakmayın. Festivalimiz hayırlara vesile olsun" sözlerine yer verdi.

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise festivallerin insanları bir araya getirdiğini ifade ederek bu gibi organizasyonların insanları doğaya yaklaştırdığını vurguladı.

"Festivalimizi Her Yıl Coşkuyla Düzenliyoruz"

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ise festival sayesinde hem bölgenin hem de Aksaray'ın tanıtıldığını, böylece üreticilerin de destek gördüğünü belirterek, "Festivalimizi her yıl daha çok coşkuyla ve katılımla düzenliyoruz. Bu durum bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Pekmezlerimiz kaynıyor, kışa hazırlıklarımızın bir göstergesi. Bu güzel sonbahar ayını hep birlikte kutluyoruz. Bu organizasyonda bize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan festival ile birlikte bağ bozumu, pekmez kaynatma yarışması, konserler, çocuk oyunları ve folklor oyunları gösterileri düzenlendi. Vatandaşlar büyük bir keyifle vakit geçirirken, gün boyunca eğlence devam etti. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER