© Aksaray Portal 2021

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İçin Ders Zili Çaldı

Vali Kumbuzoğlu Öğrencilere Seslendi: Sizler Memleketimizin İstikbalisiniz

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması üzerine açılış konuşması yaparak, yeni dönemin hayırlara vesile olmasını dilerken öğrencilere seslenerek, "Sizler memleketimizin umudu, istikbalisiniz" dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Aksaray’da da 11 Eylül Pazartesi sabahı ilk ders zili çaldı. Aksaraylı binlerce öğrenci sırt çantasını alarak okullardaki sıralarına yerleşti ve eğitim dönemine başladı. Vali Kumbuzoğlu da 2023-2024 eğitim öğretim yılının anlam ve önemine değinerek açılış konuşması gerçekleştirdi. 

 

"Millet Olarak En Büyük Sermayemiz İnsan Kaynağımızdır"

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması üzerine Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Vali Kumbuzoğlu, muasır medeniyetlere erişmenin yolunun eğitiminden geçtiğini ifade ederek, "Bu yüzden yavrularımızın en iyi şekilde yetişmesi hepimizin ortak hedefidir. Millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız, beşeri gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız.  En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız. Darü-l İlm şehrindeyiz. Yüksek seviyedeki tercümelerin ve araştırmaların yapıldığı şehir. Tarihte her zaman ilim ile anılmış bir şehir. Şehr- i Suleha, Aksaray" dedi.

 

"Özgüvene Sahip Olmanız İçin Elimizdeki Bütün İmkanları Kullanmaya Kararlıyız"

Aksaray'da kamu ve özel olmak üzere 525 kurumda 95 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Vali Kumbuzoğlu, ilk olarak öğrencilere seslenerek, "Yaz tatilinin ardından yeniden ders başı yapıyorsunuz. İçinizde bu yıl ilk kez okula başlayanlar var. Onlar ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorlar. Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı, aileleriniz ve aziz milletimiz için kıvanç vesilesi olacaktır. Biliniz ki sizler memleketimizin umudu, istikbalisiniz. Bu güzel vatanı gelecekte ileriye götürecek olan sizlersiniz. 

Bu sebeple milli ve manevi değerlere sahip olarak yetişmeniz bizim amacımız. Bu da ancak bol kitap okumakla ve düzenli çalışmakla gerçekleşir. Araştırmaktan, sorgulamaktan asla vazgeçmeyin. Çünkü araştıran nesiller daha donanımlı olurlar. Biz milletimizin kendisine imkanlar sağlandığında neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Bu sebeple sizlerin özgüvene sahip olmanız için elimizdeki bütün imkanları kullanmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı. 

 

"Öğrencileri Kötü Alışkanlıklardan Korumada Sizlere Çok Büyük Görev Düşüyor"

Öğretmenlerin yükünün ağır olduğunu belirterek, öğretmenlere de seslenen Vali Kumbuzoğlu, "7051 personelimizin olduğu eğitim ordusunun içindeki neferler olarak verdiğiniz emekler her daim kalıcı olacaktır. Malzemesi insan olan öğretmenlik yükü ağır bir sorumluluktur. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak neslin mimarları hiç şüphesiz sizlersiniz.

Mesleğinizin asıl amacı: öğrencilerimizi ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirmek, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve donanımı kazandırmaktır. Milli, manevi ve ahlaki değerlerimizi öğretmek suretiyle toplumda mutlu bir birey olmalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan yavrularımızı sizlere emanet ediyoruz. Sizlerin de bu emanete en iyi şekilde bakıp, onları adeta kendi yavrularınız gibi görüp şefkat, merhamet ve sevgiyle yetiştireceğinizden hiç şüphem yoktur. Sınıf öğretmenleri ve özellikle rehber öğretmenlerimize çok sorumluluk düşüyor. Sizler yavrularımızın gelişim aşamalarında hep yanlarındasınız. Özellikle bağımlılık, kötü alışkanlıklardan koruma konularında sizlere çok büyük görev düşüyor. Öğretmenlerimizin çocuklarımızın sosyal hayata alışmaları konusunda çok büyük bir görevi vardır. Ben bu şehrin valisi olarak her sorununuza çare bulmaya hazırım, her zaman yanınızdayım" açıklamasını yaptı. 

 

"Yavrularımızı Vatana Hayırlı Bireyler Olarak Yetiştirmek Sizin Ellerinizde"

Çocukların ilk eğitim gördüğü kurumun aile olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu, anne ve babalara çağrı yaparak, "Çocuklarımızın ilk eğitim gördüğü kurum aile; ilk eğiticileri de sizlersiniz. Bundan dolayı çocuklarımıza iyi bir model olmalı, gerekli sevgi, ilgi ve alakayı göstermeliyiz. Unutmayalım ki her başarılı ve hayata hazır öğrencinin arkasında mutlu ve sorumluluk sahibi bir aile vardır. Yavrularımızı her türlü kötü alışkanlıktan korumak için sizlerin her zaman hazır olduğunu biliyorum. Okul-veli işbirliğine çok önem vermeniz gerekiyor. Şunu asla unutmayın; en iyi Narkotik Polisi annedir. Yavrularımızı vatana, millete hayırlı bireyler olarak yetiştirmek sizin ellerinizde" sözlerini kullandı. Dün akşam 18.00 sıralarında Ozancık köyünde yaşanan kazada Aksaray'ın öğrencilerinden Nizamettin Evren Kocaöz'ün vefatına da değinen Vali Kumbuzoğlu, "Derin bir şekilde bizi üzdü. Öğrencimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi. 

 

"Okullarımızın Her Türlü İhtiyaçlarını Karşılama Konusunda Hazır Olduğumuzu Belirtmek İstiyorum"

Tüm öğrenci, öğretmen ve ailelerin İlköğretim Haftası'nı kutlayan Vali Kumbuzoğlu, 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremlerde yaşamını yitiren öğretmenleri anarak, "2023-2024 Eğitim Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürümüze ve  okullarımızda tüm kademelerde görevlerini aşkla yapan personelimize başarılar diliyorum. Aksaray Valisi olarak her zaman her durumda yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum. Okullarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılama konusunda her daim tüm kurumlarımızla işbirliği içinde hazır olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Bu duygularla yeni eğitim- öğretim yılımızın vatanımıza ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum" açıklamasında bulundu. Haber: Dilek Eyüboğlu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER